reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Fintechová společnost Twisto získala od investorů a bank 650 milionů

09:33, 28. 4. 2021

Český fintech start-up Twisto (na fotce zakladatel a CEO Michal Šmída), který na trhu nabízí odložené platby a správu financí, nově získal 650 milionů korun pro další růst v České republice.

Jedná se o úvěrového financování z několika stran. Vedle J&T Banky, která poskytla úvěr ve výši 450 milionů korun, finance poskytl také venture debt fond Orbit Capital, respektive jeho podfond Conseq Venture Debt, který společně provozují investiční skupina Enern a investiční společnost Conseq. "Pro Twisto se jedná o zásadní milník v rámci dalšího rozvoje," uvedla firma.

"O získání podobného financování jsme se snažili několik posledních let. Budování platební společnosti je kapitálově velmi intenzivní a díky výhodnému úvěrování můžeme efektivněji růst. Doufáme, že tato spolupráce s J&T Bankou nám do budoucna otevře dveře financování i mimo Českou republiku," uvedl Šmída. Získané finanční prostředky Twisto využije k financování nákupů svých českých klientů plus vyplatí neveřejnou emisi dluhopisů v hodnotě 156 milionů korun. Tyto dluhopisy firma vydala v roce 2018 společně s investiční společností Conseq.

Ve hře je pak další možné úvěrové financování aktivit firmy v Polsku, kde Twisto působí od roku 2018 a dnes nabízí stejný ekosystém jako v Česku.

Twisto své fungování a především růst doposud financovalo z přímých investic od českých, ale i světových investorů. V rámci dluhového financování v historii získalo, mimo zmiňovaných dluhopisů, také finanční prostředky od takzvaných venture debt fondů, a to od českého Orbit Capital, respektive jeho podfondu Conseq Venture Debt, a britského Kreos Capital.