reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rockaway Capital kupuje německý obchod s potravinami Bringmeister.de

Zatímco tým Tomáše Čupra musí budovat německou pobočku e-shopu s potravinami Rohlík.cz takřka na zelené louce (otevřena by měla být letos), investiční skupina Rockaway Capital (RC; většinový vlastník Jakub Havrlant) díky aktuální akvizici získává v Německu náskok.

Rockaway v pátek 30. dubna uzavřela deal o nákupu německého online supermarku Bringmeister.de, který aktuálně operuje v Berlíně, Mnichově, Postupimi a jejich okolí. V letošním roce by obrat německého online obchodu měl přesáhnout 100 milionů eur. Prodejcem je společnost EDEKA. Rockaway je jediným majitelem Bringmeister, je to tedy odlišná situace od Košíku.cz, který Rockaway spoluvlastní s PPF a Danielem Křetínským. Obě aktiva budou držena odděleně, proběhne několik omezených synergií, hlavně v oblasti konzultací či sdílení technologických platforem.

"Německý trh je pro nás v zahraničí klíčový a chceme se na něj víc soustředit. Akvizice Bringmeisteru přináší řadu logických synergií v rámci našeho portfolia, které teď analyzujeme a zvažujeme," uvedl Havrlant. Rockway plánuje nastartovat rozsáhlou expanzi Bringmeisteru v rámci německého trhu. Do konce letošního roku by měl Bringmeister meziročně ztrojnásobit počet objednávek a zároveň se bude připravovat na expanzi do dalších německých měst. Vstup na další trhy v rámci Německa podle zástupců RC proběhne příští rok, do pěti let by pak měl Bringmeister operovat ve všech klíčových městech napříč Německem. Cíl je stát se leaderem v Německu z pohledu regionálního pokrytí a velikosti obratu.

Bringmeister.de ve dvou skladech má aktuálně přes 20 tisíc druhů produktů. Nákupy doručuje ve stejný den. Minimální hodnota objednávky je 40 eur. Nový přírůstek má v Rockaway na starosti investment partner Dušan Zábrodský.