reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seznam.cz s TV Joj natočí Lajnu 3, první seriál pro terestrické vysílání

12:29, 6. 5. 2021

Internetová firma Seznam.cz (majitel Ivo Lukačovič) si na poli televizního byznysu vyzkouší novou věc. Poprvé bude připravovat dramatický seriál primárně pro terestrické vysílání.

Televize Seznam.cz TV uzavřela spolupráci se slovenskou stanicí TV Joj a společně zahájily přípravy natáčení třetí série komediálního seriálu Lajna scenáristy Petra Kolečka a kreativního producenta Daniela Strejce. Spojení Seznamu a TV Joj je logické - Kolečko na slovenské televizi externě působí jako kreativní producent.

Nová řada s podtitulem Zúčtování, první pro terestrické televizní vysílání, bude mít osm dílů ve stopáži po 26 minutách. Výkonnou produkci bude mít na starosti Orbis Pictures film Rudolfa Merknera a Zuzany Konrádové.

Lajna 3 by se měla vysílat na podzim 2021. První dvě série seriálu Lajna s Jiřím Langmajerem v hlavní roli, které diváci najdou na videoportálu Televizeseznam.cz, mají doposud přes 16 milionů zhlédnutí. Po premiéře v televize se Lajna 3 objeví i online. "Mimo seriálu Lajna 3 připravujeme do podzimního programového schématu další vlastní nové pořady. Jsme velice rádi, že jsme pro natáčení našli tak silného koprodukčního partnera, jakým je TV Joj. Z Lajny se tak stává mezinárodní projekt," uvedl ředitel Seznam.cz TV Ivan Mikula.