reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Obrat majitele Zásilkovny poprvé za kvartál překročil miliardu korun

13:36, 11. 5. 2021

Skupina Packeta, která vlastní technologicko - logistickou firmu Zásilkovna, udržela v uplynulých měsících vysoká růstová čísla, v meziročním srovnání překračující 100 procent.

Společnost za 1Q 2021 dosáhla obrat 1,09 miliardy korun. Je to poprvé, co kvartální obrat Packety překročil jednu miliardu. O rok dříve za stejné čtvrtletí obrat dosáhl 390 milionů. Počet přepravených zásilek dosáhl 16,9 miliónu, což je meziročně o 158 procent více. Zvyšoval se počet výdejních míst skupiny, za první tři měsíce 2021 vzrostl jejich počet téměř o tisíc na více než 6800 (v Česku 4650). Za celý rok 2020 Packeta vygenerovala tržby ve výši 2,5 miliardy korun.

"K rekordním výsledkům Packety výrazně přispěly všechny trhy, na kterých skupina působí. Rostli jsme v Německu, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a samozřejmě i na Slovensku. Na růstu se výrazně podílel také segment zasílání zásilek mezi fyzickými osobami a spuštění Z-Boxů. V současné době připravujeme pro naše zákazníky několik dalších nových projektů v rámci systému doručení, ale i v rámci virtuálních služeb v e-commerce. Pracujeme také na zajímavé zahraniční akvizici. Vše bychom chtěli představit do konce června," uvedla Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

Ke konci května bude v Česku a na Slovensku instalováno již přes 500 Z-Boxů. "V současné době máme podepsaných několik stovek smluv na další instalace Z-BOXů. Podařilo se nám dohodnout s již s více než 50 procent malých a středně velkých obcí do tisíce obyvatel, míříme ale také do areálů rezidenčních projektů, obchodních center, do výrobních závodů, nemocnic, sítí čerpacích stanic nebo škol," doplnila Kijonková.  Celkový počet umístěných boxů na konci roku 2021 by se měl v rámci celé Evropy pohybovat v řádu tisíců kusů.

Letos Packeta cílí na obrat ve výši 5,2 miliardy korun a 70 milionů přepravených zásilek v celkové hodnotě 84 miliard korun. Expanze Packety se zaměří na Blízký Východ, kde v současné době doručuje do Spojených arabských emirátů. Do konce letošního roku plánuje spustit služby do dalších 8 zemí v tomto regionu.