reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Stará zpráva Borovan.cz: ČT investuje do třetí řady Případů 1. oddělení, minisérie Docent nebo Špuntů na cestě

18:54, 13. 5. 2021
Televize Film Aleš Borovan

Česká televize i během covidové pandemie nepřestává vyvíjet a vyrábět nové seriálové tituly či minisérie, jejichž jejichž souhrnné náklady se počítají ve stovkách milionů korun. O většině z nich Borovan.cz informoval jako první na trhu před rokem a na konci roku 2019.

Kavčí hory dnes s odstupem řady měsíců představily oficiálně konkurenčním médiím celkem devatenáct nových počinů - nové seriály, filmy i pokračování úspěšných sérií. Kreativně tvůrčí skupiny aktuálně připravují nový komediální seriál Špunti na cestě (13 dílů; kreativní producent Josef Viewegh; hrají Jiří Langmajer, Pavel Liška, Miroslav Donutil, David Novotný), detektivní Stíny v mlze (12 epizod; režie Radim Špaček; hrají Petra Špalková a Jiří Vyorálek) nebo minisérie Devadesátky (Ondřej Sokol, Martin Finger, Vasil Fridrich nebo Pavel Batěk). Po šesti letech padne také první klapka třetí řady Případů 1. oddělení.

Ve střižně už je televizní série s pracovním názvem Pozadí událostí autorů Jana Hřebejka a Petra Jarchovského nebo pět příběhů scenáristy Marka Epsteina, které diváci uvidí pod názvem Hlavně to zdraví (režie Jiří Vejdělek; kreativní producent Jaroslav Sedláček) na přelomu roku. Uprostřed natáčení je i třídílná minisérie Docent (foto) s ústřední postavou docenta Stehlíka v podání Ivana Trojana, jemuž sekundují Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Matěj Hádek a Marek Taclík. Režie Jiří Strach.

ČT i nadále pokračuje ve výrobě celovečerních filmů a dokumentů. Režisér Jakub Sommer pracuje na snímku Můj život s Bohuslavem Martinů, Tomáš Bojar sleduje v dokumentu Nahoře i dole osudy válečných pilotů z druhé světové války Františka Fajtla a Filipa Jánského a Helena Třeštíková se filmově vrátila k recidivistovi Renému. Tomáš Hodan se po sérii úspěšných scénářů pustil do režie celovečerního debutu. V Posledním závodu chce připomenout lyžaře Hanče, Ratha a Vrbatu. Ivo Macharáček zase točí pokračování pohádky Tajemství staré bambitky.