reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Prima spustí „důchodcovský“ kanál Star v půlce června

20:11, 25. 5. 2021

Televizní skupina Prima (majitel Ivan Zach) se od 14. června rozroste o desátý kanál - "důchodcovský" Prima Star, který bude sestaven z klasických pořadů druhé komerční televize, vyškrábnutých z archivu.

Důvod rozjezdu nového kanálu je prozaický - Prima má převis poptávky reklamních zadavatelů nad disponibilním prostorem. Prima Star nabídne "rodinné stříbro" zábavy Primy, které se nově digitalizuje z archivních videokazet. Diváci se mohou těšit na klasiku - talk show Nikdo není dokonalý (foto), seriál Rodinná pouta nebo zábavný pořad Carusošou. Zatím je digitalizováno na 2000 pořadů (jedna hodina pořadu se digitalizuje 5 hodin). Prima má celkem 40 tisíc archivních videokazet.

"Nový kanál je logické doplnění naší Prima rodiny, za 28 let své existence vyprodukovala televize Prima velké množství pořadů napříč všemi televizními žánry a mnoho z nich se těší i po letech od svého vysílání vysoké divácké oblibě, proto chceme divákům připomenout rodinné stříbro, které bylo doposud ukryto v našich archivech. Prima Star bude místem, kde najdou naše seriály, zábavné pořady i reality show rozdělené v přehledných vysílacích blocích," uvedl ředitel Prima Group Marek Singer.

Podobný koncept s úspěchem od loňského roku zkouší Česká televize, která spustila vysílání pro seniory ČT3. DVB-T2 signál Prima Star bude šířen terestricky prostřednictvím digitálního multiplexu 22 Czech Digital Group. Nový program si také exkluzivně naladí zákazníci T-Mobile TV. Do budoucna bude Prima Star dostupný i u většiny ostatních operátorů.

Zde programové schéma Prima Star: