reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Povodeň mění plány kapel, nové prostory hledá festival Kašpárkohraní

16:52, 3. 6. 2013

Probíhající povodňová vlna, která by (snad) měla kulminovat na Vltavě v hlavním městě v úterý ráno, nepříjemně zasahuje do programu kapel a pražských divadel.

Koncert ve Žlutých lázních v Podolí, který se měl konat 5. června, raději přesunula na dosud nespecifikovaný termín kapela Divokej Bill (foto). "Žluté lázně jsou v tuto chvíli z větší části pod vodou, areál je v havarijním stavu a je pro veřejnost uzavřený," uvedla mluvčí lázní Hana Tietze.

Představení rovněž ruší divadlo Archa, kterému velká povodeň v roce 2002 zle poničila technické vybavení, stejně jako Hudební divadlo v Karlíně a Divadlo v Dlouhé. Další pražský klub blízko Vltavy, Roxy, má naštěstí z důvodů rekonstrukce až do 9. června zavřeno.

V nejistotě zůstává festival Kašpárkohraní, který se měl podle původních plánů uskutečnit 16. června v pražské Stromovce. Ta je však momentálně částečně pod vodou. "Zjišťujeme náhradní prostory," uvedl organizátor festivalu Viktor Souček z agentury Riff Raff. Hlavními lákadly akce je kromě Kašpárka v rohlíku zpěvačka Ewa Farna, Jaroslav Uhlíř nebo kapela Pískomil se vrací.