reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seznam.cz útočí na televize, spouští promítání filmů

aktualizováno
13:33, 5. 6. 2013

Špatná zpráva pro Novu a Primu. Seznam.cz miliardáře Iva Lukačoviče si chce novou službou výrazně sáhnout na peníze z televizní inzerce.

Počínaje dneškem začne každou středu na homepage zdarma nabízet k přehrání celovečerní film. Podle informací Borovan.cz by prvním pouštěným titulem měl být Kolja (foto) režiséra a producenta Jana Svěráka. Rovněž další tituly by měly pocházet z tuzemských produkcí, Seznam.cz nabídne snímky Vesničko má středisková nebo Vratné lahve. Filmy budou dostupné každou středu od 18 hodin do půlnoci.

V nabídce se měly objevit i velké hollywoodské blockbustery. Vyjednávacímu týmu ředitele Seznam.cz Pavla Zimy se tak podle všeho podařilo dosáhnout průlomu v dlouhých jednáních s velkými filmovými studii. Ta měla obavy z prodeje licencí pro internetové přehrávání zdarma. Filmová služba, která by neměla mít speciální jméno, by Seznamu.cz měla přinášet příjmy z umístěných reklamních kampaní.

Internetový hráč již podobnou věc zkusil nárazově v minulosti, když na Vánoce nabídl návštěvníkům homepage české pohádky. V loňském roce spustil hudební televizi Mixer.cz, která pouští stream žánrových videoklipů.