reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herní obchod Xzone posiluje expanzi do merchandisingu, kupuje Gamlery

Velký herní obchod Xzone.cz, který provozuje i tři kamenné prodejny a spadá pod něj slovenský Gameexpres.sk, rozšiřuje své byznysové portfolio o další filmový a herní merchandising.

Xzone nyní kupuje obchod Gamlery, který se specializuje na herní a filmové oblečení. Posílil tak pozici v segmentu merchandise, jehož obrat každý rok roste o desítky procent. Jen za letošní rok rozšířil Xzone dle vlastního vyjádření skladové zásoby merchandise doplňků ke hrám, filmům a seriálům o více než 100 procent. Xzone od provozní firmy Gamlery Brands kupuje domény (Gamlery.cz, Gamlery.sk, Herniobleceni.cz atd.), zboží, ochrannou známku, příslušné obchodní smlouvy, data zákazníků atd. Oba brandy budou nadále fungovat samostatně.

Akvizice kromě jiného pomůže Xzone expandovat do dalších evropských zemí. "Zakladatelé Gamlery Michal Vesecký a Ondřej Macoun za těch více jak deset let odvedli neuvěřitelný kus práce a v komunitě kolem her a herního oblečení se stali celebritami. Je pro nás velká čest, že se stávají součástí týmu Xzone, který díky tomu opět zvedne úroveň v herním merchandise na vyšší level," komentoval Martin Schovanec, spolumajitel Xzone.

Obrat Xzone dosáhl v roce 2020 cca 112 milionů korun bez DPH, což představuje nárůst téměř o 30 procent. Gamlery působí aktivně nejen v Česku, ale také v Maďarsku a Polsku. V Praze u obchodního centra Anděl provozuje kamennou prodejnu (foto). Obrat společnosti dosáhl v roce 2020 pět milionů korun bez DPH.