reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Posunutá premiéra dokumentu Karel zvedá novou vlnu gottovského byznysu

17:56, 14. 9. 2021

Po cca ročním odkladu do kin míří životopisný dokument Karel (foto) o nejslavnějším českém zpěvákovi Karlovi Gottovi. Ten zemřel 1. října 2019, natáčení probíhalo v průběhu posledního roku Gottova života.

Filmový distributor Bontonfilm chystá velkolepé uvedení filmu na trh. Snímek režisérky Olgy Malířové Špátové bude do českých a slovenských kin uveden 7. října (samozřejmě, pokud se nezmění covidová situace). Ještě před tím ale 18. září proběhne velká předpremiéra v amfiteátru Lochotín v Plzni, ve městě, kde se Karel Gott narodil. Očekává se návštěva několika tisíců fanoušků, kapacita amfiteátru je sedm tisíc míst. Film se bude promítat na původní panoramatické plátno amfiteátru o rozměrech 26,4 x 10,3 metrů, které není v provozu už několik let.

"Film Karel vnímáme jako událost nejen filmovou, ale i společenskou. Věříme, že do amfiteátru dorazí několik tisíc diváků a vytvoří neopakovatelnou atmosféru přímo v místech, kde Karel Gott několikrát rozdával radost během svých koncertů," uvedl za plzeňské pořadatele Michal Šašek. Vzhledem k početné základně gottovských obdivovatelů se celková návštěva Karla v kinech dá předpokládat v řádu stovek tisíc lidí. Producentem filmu je Karel Gott Agency.

Gottovský byznys startuje i na dalších trzích. Součástí předpremiéry bude i křest soundtracku s originálními nahrávkami písní, který Supraphon vydává oficiálně 1. října nejen na 2CD a digitálních formátech, ale také jako 3LP. Ještě předtím letos v červenci vyšla Gottova autobiografie Má cesta za štěstím. Náklad 30 tisíc výtisků se krátce po vydání vyprodal. V průběhu léta pak následovaly dotisky.