reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Český rozhlas spustil digitální „pohodové“ rádio pro důchodce

17:27, 1. 10. 2021
Rádia Aleš Borovan

Milan Drobný, Petra Janů, Pepíček Zíma, Jan Přeučil, Tomáš Töpfer, Eva Hrušková, Ladislav Županic a další seniorní herci a zpěváci z první ligy dnes do budovy Českého rozhlasu přišli podpořit start nového digitálního rádia pro důchodce.

Digitální Český rozhlas Pohoda odstartovala dnes v 11 hodin s heslem "Písničky a vzpomínky". Posluchači si stanici naladí v DAB+, na internetu, v mobilní aplikaci mujRozhlas nebo v televizní síti DVB-T2. "Spuštěním nové stanice Český rozhlas dále podporuje rozvoj digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Těším se, že ČRo Pohoda zúročí bohatý archiv Českého rozhlasu," komentoval ředitel ČRo René Zavoral.

Nová stanice chce nabídnout "to nejlepší" z produkce rozhlasu s využitím archivních pořadů regionálních stanic a Dvojky. Hlasy stanice jsou herci Dana Syslová a Tomáš Töpfer (foto). "Pohoda nabídne posluchačům příběhy zajímavých osobností, rozhovory s atraktivními hosty, četby, rozhlasová hry, zábavné pořady, populárně-naučné magazíny a hudební evergreeny z 50., 60. a 70. let minulého století. Své místo budou mít ve vysílání také zprávy, předpověď počasí a servisní rubriky."

Na nové stanici budou moderovat Václav Žmolík, Tomáš Voženílek, Václav Kuba, Lukáš Bárczay, Jana Chládková, Martina Hynková Vrbová nebo Jitka Lukešová.