reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

České Radiokomunikace a Vantage Towers budou spolupracovat v segmentu internetu věcí

11:42, 7. 10. 2021

Infrastrukturní společnost mobilního operátora Vodafone, Vantage Towers, a telco operátor České Radiokomunikace uzavřely strategické partnerství v oblasti internetu věcí.

Jedná se o pětiletou rámcovou smlouvu pro síť LoRaWAN Českých Radiokomunikací, a to na pronájem 500 lokalit Vantage Towers. Otevřená technologie LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) umožňuje bezdrátově připojit chytrá zařízení, jako jsou senzory, sondy nebo jiná měřicí zařízení, na větší vzdálenosti s minimálními energetickými nároky.

Uzavřená dohoda podnikům v Česku nabídne možnost digitalizovat obchodní modely a zavádět nové aplikace, které pomáhají snižovat spotřebu energie a náklady. Vantage Towers v rámci dealu poskytuje vlastní infrastrukturu, která nabízí příznivou hustotu lokalit. ČRa tak díky ní mohou rychle rozšiřovat svou síť.

Vantage Towers v deseti evropských zemích provozuje přibližně 82 tisíc základnových stanic. Z toho cca 4 tisíce v Česku. Dceřiná společnost Vodafone byla založena v roce 2020 a sídlí v Düsseldorfu. Vantage Towers je od 18. března 2021 kótována na frankfurtské burze.