reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Obrat retailové skupiny Smarty za prvních devět měsíců 2021 stoupl o půl miliardy

Retailová skupina Smarty CZ, kterou vlastní multimilionář Petr Syrůček, v letošním roce znatelně navýšila výkon. Za první tři kvartály obrat Smarty narostl o 523 milionů korun.

Smarty od ledna do září 2021 dosáhla obratu 1,9 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 38 procent. Za celý rok 2021 by pak obrat měl překročit 3 miliardy korun. V roce 2020 společnost dosáhla obratu 2,3 miliardy korun. V roce 2023 by pak skupina měla podle zástupců managementu zamířit k obratu pět miliard. Pomůže jí v tom mimo jiné i nedávno akvírovaná značka a síť kamenných obchodů JRC (psali jsme již dříve).

"Oproti druhému kvartálu se nám obrat zvedl o 25 procent, kdy nejvíce nám rostl segment e-commerce a B2B. Vánoční sezóna je pro nás vrcholem roku. Očekáváme proto, že v posledním kvartálu dosáhne skupina obratu 1,25 miliardy korun, což by nás bezpečně přeneslo přes plánovanou třímiliardovou hranici obratu za rok 2021," uvedl obchodní ředitel skupiny Rudolf Konečný.

Do Syrůčkovy skupiny Smarty patří mimo jiné e-shop s elektronikou Smarty.cz, prémiový reseller Apple iWant a od tohoto podzimu i síť herních obchodů JRC. Síť kamenných prodejen s video- a konzolovými hrami a hracími konzolemi JRC Czech zahrnuje 34 prodejen po celém Česku, zejména v obchodních centrech.