reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

PPF prodává podíl v telekomunikační skupině CETIN

16:10, 18. 10. 2021

Investiční skupina PPF se zbavuje minoritního podílu v telco skupině CETIN, která je velkoobchodním poskytovatelem telekomunikační infrastruktury ve střední a východní Evropě (Česko, Maďarsko, Bulharsko a Srbsko).

Kupcem 30ti procent v CETIN Group je singapurský investiční fond GIC, který získá zastoupení v představenstvu skupiny. Majoritu 70 procent si ponechává PPF. Vypořádání transakce podléhá schválení příslušných regulačních úřadů. Údaje o finančním objemu transakce nebyly zveřejněny, bezpochyby se bude pohybovat v řádu minimálně miliard korun.

Konsolidovaný zisk CETIN Group za rok 2020 dosáhl 2,546 miliardy korun, o rok dříve to bylo 2,811 miliardy. Výnosy se pohybují okolo 19 miliard korun.

"Při vstupu do sektoru telekomunikací před necelými osmi lety PPF prohlásila, že chce evropskému trhu nabízet špičkové služby. Těší nás tedy, že nyní uzavíráme partnerství s významným a respektovaným mezinárodním investorem, který je uznáván pro svoji jedinečnou schopnost vidět hodnotu ve stabilních aktivech, generujících solidní a dlouhodobý zisk," uvedl spolumajitel a ředitel PPF Ladislav Bartoníček.

Centrála GIC je v Singapuru. Tým 1800 lidí pracuje v deseti finančních metropolích. Fond GIC má investice ve více než 40 zemích po celém světě.