reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Siť OX.point chce do konce roku 2022 postavit tisíc samoobslužných boxů

20:02, 24. 10. 2021

Otevřená síť samoobslužných výdejních boxů OX.point, za kterou stojí joint venture Conteg Payment4U a které nabízí služby externím e-shopům a dopravcům, se rozpřahuje k velkorysé expanzi v České republice.

Do konce roku 2022 chce v Česku otevřít tisíc samoobslužných výdejních boxů a rád by vykročil i za hranice. Do strategického plánu firma plánuje investovat přes půl miliardy korun. Tempo otevírání by se mělo pohybovat okolo 60 nových boxů za měsíc.

"Aktuálně jsme ve stádiu budování, které je klíčové pro spuštění celé sítě. Během letošního a následujícího roku, kdy máme v plánu postavit tisíc boxů po celé republice, se bavíme o investici zhruba okolo půl miliardy korun. První rozvojovou fázi, která se pohybuje v částce okolo 150 milionů korun, společnost zainvestuje z vlastních zdrojů, následně počítáme s bankovním úvěrem. Tisícovka OX.pointů ale není náš konečný cíl, máme ambici pokračovat v růstu i dále. Obsazujeme lokality po celé republice. Nyní máme domluvených téměř 600 míst a rosteme tempem až 60 OX.pointů za měsíc," uvedl spolumajitel a CEO sítě Zdeněk Vacek.

OX.pointy budou například umístěny na pobočkách České pošty a vlakových nádražích po celém Česku. Výdejní boxy se objeví rovněž na stovce čerpacích stanic MOL. Do sítě OX.point během podzimu začnou doručovat první dopravci. "Nyní jsme ve fázi vyjednávání hned s několika partnery. Mezi ně patří Česká pošta, We/Do či Lockers.ai. Spuštění celé plně funkční sítě s prvními e-shopy a dopravci předpokládáme do konce tohoto roku," doplnil Vacek.

Conteg Payment4U vznikla jako joint venture společností Conteg Group (majoritním majitelem je rodina Voláčků - dva bratři a otec) a Payment4U (100 procentní vlastník a CEO Zdeněk Vacek). Conteg je jedním z největších výrobců IT a průmyslových rozvaděčů a systémových řešení pro datová centra v Evropě Středním Východě (EMEA). Payment4U vyrábí platební kiosky, automaty, terminály nebo automatické výdejní boxy, kombinuje vlastní software a hardware.