reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

PPF prodává černohorského telekomunikačního operátora Telenor

Investiční skupina PPF dále čistí a přebudovává svá telekomunikační aktiva. Telco divize PPF Telecom Group prodává 100 procent akcií Telenoru Černá Hora maďarské společnosti 4iG Nyrt.

Černohorský Telenor byl součástí skupiny Telenor CEE (ještě Bulharsko, Maďarsko a Srbsko), kterou PPF tehdy ještě pod vedením Petra Kellnera koupila v létě 2018. Tehdejší akvizice vedla k vytvoření telekomunikační divize skupiny PPF, PPF Telecom Group. V roce 2020 představoval trh v Černé Hoře 1,1 procenta celkové EBITDA PPF Telecom Group. Obě strany aktuální transakce nezveřejnily cenu, odhaduje se však na miliardy korun. Dokončení prodeje podléhá schválení regulátora v Černé Hoře a jeho vypořádání se očekává do konce roku 2021.

"Naše obchodní strategie je zaměřená na trhy s významným růstovým potenciálem a s určitou vahou v rámci našeho portfolia. Rozhodli jsme se proto Telenor Černá Hora prodat, a to společnosti, která má dlouhodobý zájem mobilního operátora dále rozvíjet," uvedl Marek Sláčík, výkonný ředitel TMT CEE, PPF Telecom Group.

PPF rovněž před několika dny oznámila, že se zbavila minoritního podílu v telco skupině CETIN, která je velkoobchodním poskytovatelem telekomunikační infrastruktury ve střední a východní Evropě (Česko, Maďarsko, Bulharsko a Srbsko). Kupcem 30ti procent v CETIN Group se stal singapurský investiční fond GIC, který získal zastoupení v představenstvu skupiny. Majoritu 70 procent CETIN si ponechává PPF.