reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Šmejc kupuje většinu v logistické firmě Mailstep

11:20, 9. 11. 2021
E-commerce Aleš Borovan

Investiční skupina Emma Capital, kterou vlastní miliardář Jiří Šmejc, vstupuje do společnosti Mailstep, která se zaměřuje na logistiku v sektoru e-commerce.

Emma Capital v Mailstep kupuje 70 procent. Mailstep založil jeho současný majitel Jan Rozlivka v roce 1990. V průběhu tří desetiletí se firma stala silným hráčem na českém trhu v oblasti fulfillmentu (logistické řešení pro e-shopy) a finishingu (servis pro mediální domy a polygrafický průmysl). Z pražské centrály obsluhuje tuzemské i zahraniční zákazníky, zejména ze zemí Evropské unie a Velké Británie. Pro evropský trh je určeno více než 65 procent z celkového objemu expedovaných zásilek. Mailstep loni utržil 280 milionů korun, čistý zisk překročil 2 miliony.

"Kapitálový vstup skupiny Emma nám umožní v ještě větší míře expandovat na zahraniční trhy," uvedl Rozlivka. "Objemy zakázek z některých regionů dosahují již nyní takové výše, že se nám vyplatí zřídit nová logistická centra a obsluhovat daný region z nich. Je to další krok na cestě k našemu dlouhodobému cíli: být jedním z nejvýznamnější hráčů ve svém oboru na evropském trhu." V první fázi Mailstep zamýšlí vybudovat distribuční centra pro jihozápadní Evropu (Španělsko) a pro jihovýchodní Evropu (Rumunsko a Řecko).

"Akvizice společnosti Mailstep dobře zapadá do našeho zájmu o oblast e-commerce na evropském kontinentu. Věříme, že je možné dosáhnout synergie s našimi dalšími investicemi v tomto sektoru a pomoci Mailstepu k dynamickému rozvoji na nových trzích," komentoval partner Emma Capital Michal Houšť.