reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Three brothers dodají ČT historickou sérii Cyril a Metoděj

13:15, 11. 6. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Ve vysílání České televize se již za pár týdnů objeví televizní série, ve které Kavčí hory výjimečně hrají roli minoritního koproducenta.

Čtyřdílnou dokudrama sérii Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů produkuje společnost three brothers bratrů Krištofových. Projekt počítá se vznikem jak série, tak i celovečerního filmu, který by měl mít premiéru v listopadu 2013. Jen náklady na vznik filmu se pohybují okolo 55 milionů korun, rozpočet celého projektu tak bude o něco výše.

Na projektu Cyril a Metoděj, který vzniká při příležitosti 1150 výročí příchodu věrozvěstů na Velkou Moravu, se podílí řada koprodukčních společností: kromě ČT rovněž Rozhlas a televízia Slovenska, ALEF Film & Media (Slovensko), Everest Film (Rumunsko), A Atalanta (Slovinsko) a Barrandov Studio. Producenti počítají s masivním zahraničním prodejem - kromě české vznikne i slovenská, anglická, ruská a italská mutace.

Režisérem dokudrama filmu a série je Petr Nikolaev. V roli historických postav vystupují Roman Zach, Ondřej Novák, Josef Abrhám nebo Vladimír Javorský.