reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Dextrum na severu Moravy otevřela první robotizovaný fulfillment sklad

18:54, 15. 11. 2021
E-commerce Aleš Borovan

Nedávno založená společnost Dextrum Fulfillment, za kterou stojí skupina zkušených tuzemských investorů kolem Multicraft Group nebo Ivan Richtár, na Ostravsku otevřela svůj první, robotizovaný fulfillment sklad, který nabízí logistické služby především e-shopům.

V první etapě expanze firmy byl uveden do provozu sklad v Paskově mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem o velikosti 2 tisíce m² (s možností dalšího rozšíření), který díky automatizaci a robotizaci nabízí uložení zboží jak v mobilních regálech, tak v paletách. Ve skladu funguje 20 logistických robotů, kteří přivážejí zboží ke skladníkovi. Pracoviště využívají navigaci pomocí laserové navigace nebo čteček čárových kódů v rukavici, nebo dopravníků pro kompletaci zásilek pro dopravce.

Dextrum Fulfillment jako provozovatel skladu investoval do skladových technologii, vybavení, softwarových aplikací a robotů téměř 30 milionů korun, další miliony investoval pronajímatel. Prvním klientem skladu je e-shop Yourgames.cz, v jednání jsou další online obchody z Česka, Slovenska a Německa. Sklad dokáže obsluhovat celé Česko, Slovensko, část Polska, Rakousko i část Německa. Expediční výkon skladu je aktuálně 5 tisíc balíků B2C za jednu směnu. Sklad je schopen v provozu 7x24 v případě požadavku zvýšit denní výkon až na 15 tisíc balíků denně.

Společnost plánuje v příštím roce otevřít další jeden až dva sklady. V úvahu přichází lokalita v okolí Prahy a v západních Čechách pro obsluhu především německých a rakouských e-shopů.