reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize točí novou detektivní sérii Místo zločinu České Budějovice, režie Hřebejk

13:45, 16. 11. 2021
Televize Aleš Borovan

Veřejnoprávní Česká televize pokračuje v investicích do kriminálních sérií, konkrétně do další řady titulu Místo zločinu. Po Plzni a Ostravě se nyní zločin stěhuje do Jihočeského kraje.

Před několika týdny padla první klapka třináctidílného kriminálního seriálu Místo zločinu České Budějovice (foto). Policejní tým vyšetřující jednotlivé případy tvoří David Novotný, Judit Bárdos, Leoš Noha, Filip Březina a posila z Ostravy, Pavla Beretová. Filmaři začali natáčet v říjnu. Mají za sebou podzimní scény, ale do Jihočeského kraje se ještě vrátí za zimním počasím, a to v polovině ledna 2022. Následně plánují točit i na jaře a zkraje léta.

"Přesto, že seriál má v názvu jméno jihočeské metropole, nepůjde o klasickou městskou detektivku. Naopak, naší snahou je strávit co nejvíce času venku v krajině nebo v menších městech a ukázat ikonická místa spojená s tímto regionem. Malebnost a klid jihočeské krajiny je postavena do kontrastu se zločinem, povětšinou banálním, brutálním a zbytečným," uvedl kreativní producent ČT Jan Lekeš a producent Martin Froyda doplňuje: "Natáčíme po celém kraji. Začali jsme na Šumavě, ale byli jsme i v Táboře, Třeboni, Českých Budějovicích nebo na Lipně. Některé z epizod vycházejí opět ze skutečných kriminálních případů, ale nejsou všechny z této lokality. Zjistili jsme, že jižní Čechy jsou z kriminalistického hlediska klidnější."

Režii třetí řady mají na starosti Jiří Chlumský a Jan Hřebejk. Scénář Jan Stehlík, Martin Bezouška, Miroslav Vaic a Tomáš Koňařík. Producent Arthur Krensky Films - Martin Froyda, výkonný producent ČT Jan Rolínek. Předchozí série, Místo zločinu Plzeň i Místo zločinu Ostrava, sledovalo shodně v průměru přes 1,3 milionu diváků starších patnácti let.