reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Blockchainový fond Rockaway poprvé investoval přes 100 milionů korun

09:15, 3. 12. 2021

Investiční fond Rockaway Blockchain Fund (RBF; spadá pod Rockaway Capital), který se zaměřuje na blockchainové a DeFi projekty, si připsal dosud největší investici, která směřovala do agregátora decentralizovaných burz 1Inch.

V rámci investičního kola Series B fond RBF do agregátora poslal dalších 5 milionů dolarů, tedy přes 100 milionů korun. Do aktuálního kola, které proběhlo formou prodeje nových tokenů a které vedl hongkongský start-up Amber Group, se zapojilo celkem pět desítek investorů včetně RBF. 1Inch v něm vybral 175 milionů dolarů, což firmu ocenilo na 2,25 miliardy dolarů.

"Důvod, proč 1Inch natolik věříme, je jednoduchý. Je to market leader na trhu agregátorů decentralizovaných burz s tržním podílem 75 procent. Navíc teď spouští platformu 1Inch Pro, která je určená pro institucionální investory, což přesně zapadá do naší vize propojení blockchainového a tradičního světa," uvedl šéf RBF Viktor Fischer.

1Inch funguje jako nástroj, který pomocí algoritmů porovnává směnný kurzy ve všech decentralizovaných burzách, takže svým uživatelům, kteří chtějí směnit některou z kryptoměn, nabízí vždy ten nejvýhodnější kurz. Agregátor je v portfoliu RBF už jedenáctým jednorožcem (rovněž Solana, Terra atd.), tedy firmou s valuací přes jednu miliardu dolarů. Dosud Rockaway Blockchain Fund vybral od investorů 120 milionů dolarů, tedy téměř 2,7 miliardy korun.