reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Pelc a tuzemští promotéři chtějí do Česka lákat světovou hudební špičku

11:12, 10. 12. 2021

Česko jako destinace pro špičkové koncerty uznávaných zahraničních jmen, pro špičkové nahrávky a hudební zážitky - taková je vize nové neformální iniciativy Music Together, která propojuje řadu domácí promotérů a dalších hudebních hráčů spolu s velkými médii.

Pod křídly Music Together spojily síly festival Metronome Prague, klub Doupě (majitel Petr Chmela) z pražského Veleslavína, nahrávací studio Sono, největší výrobce gramofonových desek společnost GZ Media (majoritní majitel Zdeněk Pelc - na fotce vlevo) a koncertní agentura Fource Entertainment. Partnery projektu se stanou Česká televize a Rádio Impuls.

"Chceme posunout dění v hudbě v České republice o několik pater výše. Potenciál je tu obrovský, všichni máme bohaté zkušenosti, dovednosti i kontakty, teď je načase jich ještě lépe využít," uvedl mluvčí Music Together a spoluproducent festivalu Metronome Prague David Gaydečka. Iniciativa chce do Česka přilákat "zásadní hybatele evropské i světové hudební scény z řad producentů, investorů i samotných hudebníků a na nejvyšší možné úrovni s nimi vytvořit společné dílo". "Chceme, aby Česká republika mezi hudebníky získala pověst místa, kde se dobře pracuje," doplnil Gaydečka.

Centrem iniciativy Music Together je právě hudební klub Doupě. Tým studia Sono je garantem zvuku pro Doupě i aktivity festivalu Metronome Prague, agentura Fource Entertainment využije do budoucna Doupě s přilehlým radiomuzeem jako zázemí pro návštěvy některých hudebních hvězd. Rádio Impuls bylo první, které přišlo s návrhem vysílání Živááááků z klubu Doupě, Česká televize je nejen dlouhodobým partnerem festivalu Metronome Prague, ale pravidelně natáčí v klubu Doupě některé své pořady.

V představách zúčastněných stran by známá hudební hvězda mohla odehrát exkluzivní koncert v klubu Doupě, jenž je vybaven špičkovou zvukovou technikou. Přemístí se do nahrávacího studia Sono, kde může pracovat na nahrávání nového alba, v případě dobrého načasování vystoupí i v rámci festivalu Metronome. Ve finále pak vylisování nahrávky zajistí GZ Media (vpravo ředitel Michal Štěrba) v Loděnicích.