reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seriálová smršť České televize se valí na televizní trh. Špunti nadprůměrně zabodovali

08:54, 9. 1. 2022
Televize Aleš Borovan

V těchto dnech začíná Česká televize posílat na obrazovky první z nezvykle objemné dávky novinkových televizních seriálů, určených pro zimní/jarní sezónu 2022. Jako první se v pátek 7. ledna začala na ČT1 vysílat rodinná série Špunti na cestě (foto) a hned s mimořádným úspěchem.

Podle tiskové mluvčí ČT Karolíny Blinkové první díl Špuntů vidělo 1,698 milionu diváků v cílovce 15+, podíl na sledovanosti činil nadprůměrných 41,97 procenta (!). Dařilo se i dalšímu pořadu Kavek v pátečním prime time - následující Všechnopárty Karla Šípa podle Blinkové přilákala 1,1 milionu diváků v 15+, podíl na sledovanosti činil 33,24 procenta. Špunti na cestě nabídnou 13 dílů, budou se tak vysílat do začátku dubna.

Další premiérový seriál ČT se objeví ve vysílání dnes večer na ČT1 - série Devadesátky, vycházející ze skutečných kriminálních kauz, se odehrává  přibližně dvacet let před dalším seriálem veřejnoprávní stanice Případy 1. oddělení. Devadesátky mají celkem šest epizod. Režie Peter Bebjak, scénář Josef Mareš, Matěj Podzimek. V hlavních rolích se představí Martin Finger, Ondřej Sokol, Kryštof Bartoš, Vasil Fridrich, Robert Mikluš a další.

Novým seriálem ČT, který rovněž v lednu vstoupil do éteru (pondělní prime time), je i dvanáctidílná krimi série režiséra Radima Špačka Stíny v mlze, která se odehrává v Ostravě a okolí. Novinky hrané tvorby dále rozšíří minisérie Jiřího Svobody Vražedné stíny s Ondřejem Vetchým v roli poručíka Alana Kreinera a Podezření scenáristy Štěpána Hulíka s Klárou Melíškovou jako zdravotní sestrou Hanou Kučerovou. Na iVysilání.cz se pak objeví seriál pro teenagery TBH o "hledání hranic v bolestném světě dospívání a manipulativních sociálních sítí".