reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Mašín začal točit nový film podle scénáře Alice Nellis

18:32, 10. 1. 2022
Televize Film Aleš Borovan

Režisér a scenárista Tomáš Mašín (3 sezony v pekle, Wilsonov, Ochránce) v těchto dnech roztočil hlavní výrobní blok nového celovečerního filmu Němá tajemství (foto). Jedná se o vztahové drama s detektivní zápletkou podle scénáře Alice Nellis.

V centru příběhu je podle zástupců projektu muž, jenž po úrazu ztratil možnost komunikovat se světem. Story hlavního hrdiny tak vypráví detektivům jeho manželka, matka a kolegyně. Producentem Němých tajemství je DonArt production Jiřího Tučka, koproducentem filmu je Česká televize. Distribuci má na starosti Bontonfilm. Točit se bude více než půl roku v Praze, v Berouně a v Klatovech. Premiéra je naplánována na první polovinu roku 2023.

V hlavních rolích se objeví Jana Plodková, Marián Mitaš, Magdaléna Borová, Milena Steinmasslová, Jan Révai, Igor Chmela, Jiří Havelka nebo Marie Poulová. "Film kombinuje detektivní a dramatický žánr s lovestory. Kostra příběhu je opřená o výslechy, ve kterých se vracíme do historie vztahu ústředních dvou postav," uvedl Mašín. "Naše postavy jsou takovými průvodci filmu, kteří vyslýchají pozůstalé postavy a potenciální vrahy," dodává Révai.