reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ČEZ kupuje další lokální telekomunikační operátory

09:54, 13. 1. 2022

Dceřiná společnost ČEZ, Telco Pro Services (TPS), pokračuje v akvizičním programu malých a regionálních telco operátorů. Nyní posiluje svoji pozici na Zlínsku, Vsetínsku, Valašskomeziříčsku a Uherskohradišťsku.

TPS nyní kupuje menší telekomunikační firmy Internext 2000, Optické sítě a Adaptivity (servisní společnost), díky kterým získá více než 28 tisíc nových zákazníků. Prodejci skupiny byli podnikatelé Radovan Kratochvíl, Radim Hájek, Zbyněk Glacner a Vratislav Hladký. Akvírované firmy nabízejí služby internetu, digitální televize, VOIP hlasové telefonie a datového centra. Počet zákazníků TPS by se díky čerstvé akvizici měl zvýšit až ke 100 tisícům.

Telco Pro Services zatím nemá ambici být celoplošným operátorem, vybírá si hlavně místa s možností napojení na vlastní optickou síť. Aktivní je například ve vybraných městech a obcích v Karlovarském kraji, na Královéhradecku a Liberecku nebo ve středních Čechách. Telco Pro Services provozuje po celé České republice síť optických vedení o celkové délce 8528 km. Každoročně do provozované sítě přidává další stovky kilometrů nových optických vedení.