reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Agnieszka Holland bude s českým týmem točit celovečerní film o Franzi Kafkovi

18:21, 14. 1. 2022
Film Aleš Borovan

Producentka Šárka Cimbalová (na fotce vlevo; Marlene production) s režisérkou Agnieszkou Holland (vpravo) pracují na novém celovečerním filmu Kafka, který je inspirován významnou postavou české i světové literatury, spisovatelem Franzem Kafkou. Projekt bude představen v rámci European Film Market na filmovém festivalu Berlinale.

Cimbalová s Agnieszkou Holland již spolupracovaly na životopisném filmu Šarlatán, který zaznamenal úspěch nejen v českých kinech. Do dnešního dne byl film prodán do Anglie, Belgie, Švédska, Španělska, Portugalska, Polska, Austrálie a Nového Zélandu, Nizozemí, Maďarska, Řecka, Islandu, Bulharska, Francie, Německa, Lucemburska a USA.

Na Kafkovi, který je v tuto chvíli ve vývoji, budou pracovat i další členové štábu Šarlatána: scenárista Marek Epstein a anglo-irští producenti Mike Downey a Samantha Taylor ze společnosti Film and Music Entertainment.

"Vážíme si toho, že nás po filmu Šarlatán Berlinale znovu přijalo na svůj výjimečný koprodukční trh. Je to významný a zásadní moment pro vývoj našeho projektu a zároveň evropský start pro financování takto velkého filmu, na němž intenzivně pracuje osvědčený tým, který minulým filmovým počinem přesvědčil, jak velkou tvůrčí výjimečnost v sobě má," komentovala Cimbalová.