reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

PPF kupuje chorvatskou televizní skupinu RTL Hrvatska

08:41, 14. 2. 2022

Investiční skupina PPF (majoritní majitel Renáta Kellnerová) posiluje pozici na evropském televizním trhu. Od RTL Group kupuje chorvatskou televizní skupinu RTL Hrvatska.

Chorvatskou firmu přebírá mediální skupina CME, která tak rozšiřuje svůj byznys do šestého evropského teritoria (Česko, Slovensko, Slovinsko, Rumunsko, Bulharsko, Chorvatsko). Objem obchodu se pohybuje na úrovni 50 milionů eur. Součástí transakce jsou dlouhodobá práva pro CME k použití značky RTL na chorvatském trhu. Transakce mezi CME a RTL podléhá obvyklým regulatorním procesům včetně schválení chorvatským antimonopolním úřadem a tamní agenturou pro elektronická media. Uzavření transakce se očekává během prvního pololetí roku 2022.

RTL Hrvatska zahrnuje  osm televizních kanálů (tři bezplatné - RTL Televizija, RTL 2 a RTL Kockica, zbytek placených), digitální služby (Play, Play Premium) a vlastní hudební vydavatelství RTL Music.

"Jako součást skupiny PPF jsme vždy připraveni realizovat zajímavé investiční nápady s cílem dosáhnout růstu hodnoty. Adriatický region nabízí výjimečné příležitosti a má značný potenciál růstu. Již zde provozujeme velmi úspěšnou televizní společnost ProPlus. Jsem přesvědčený, že obě aktiva v sousedních zemích tohoto regionu mohou dobře fungovat vedle sebe. Stejně jako na ostatních trzích se i v Chorvatsku zaměříme na digitalizaci, lokální televizní obsah a tvorbu názorově vyváženého a kvalitního zpravodajství," uvedl CEO CME Didier Stoessel.