reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku odstartuje nová internetová televize V.O.X. TV, chce konkurovat Stream.cz nebo Mall.TV

12:05, 15. 2. 2022

Příklon řady tuzemských mainstreamových médií k vládní a establishmentové propagandě (covidová pandemie, migrační krize, LGBT ideologie atd.) vytvořil na mediálním trhu v Česku slušně velký prostor pro vstup nových seriózních hráčů. Jedním z prvních nových subjektů se stane připravovaná internetová televize V.O.X. TV.

Za projektem V.O.X. TV stojí podnikatel Petr Kubelík, který dlouhá léta podniká v audiovizuálním průmyslu a kterým měl donedávna na YouTube svůj pořad Mr. Kubelík Show, plus Gabriela Sedláčková (kromě jiného Společnost pro obranu svobody projevu). V.O.X. TV je koncipována jako plnoformátová internetová televize bez "názorové cenzury", která divákům nabídne řadu pořadů - od zábavních, skečových show, rozhovorů přes komediální seriál až po publicistické a edukační tituly.

Start V.O.X. TV na vlastní platformě a doméně Voxtv.cz je naplánován na květen/červen letošního roku, podle Kubelíka bude na startu připraveno na 20 samostatných pořadů. Každý den tým televize připraví dva až tři nové díly (v rámci celého portfolia pořadů). Aktuálně televize shání halu pro kanceláře a stavbu studia. Pokud se V.O.X. TV uchytí na českém mediálním trhu, Kubelík uvažuje i o přechodu do terestrického vysílání.

V.O.X. TV provozuje stejnojmenná společnost, ve které Kubelík aktuálně drží 100 procent. V budoucnu by minoritní podíl měla držet Sedláčková. Kubelík v projektu funguje jako CEO, Sedláčková má na starosti publicistiku. V týmu spolupracovníků V.O.X. se objevují známá jména, kromě jiných bývalý závodník Filip Turek, herní vývojář Daniel Vávra nebo herec a scenárista Vladimír Škultéty. Internetová televize nyní poptává seniorního obchodníka.

Byznys model V.O.X. TV bude postaven na několika pilířích. V první řadě na předplatném, dále na reklamě a příjmech z e-shopu (merchandising atd.). Online televize ještě před startem spustila crowdfundingovou sbírku na portálu hithit.cz. Cílová částka 777 tisíc byla překročena, celkem bylo vybráno téměř 1,5 milionu korun.