reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seznam.cz expanduje do zahraničí, otevře pobočku na Slovensku

09:56, 22. 2. 2022

Velká internetová firma a mediální dům Seznam.cz (majitel Ivo Lukačovič) se nedostává potřebných pracovníků v Česku a proto poprvé otevře pobočku za hranicemi. Na jaře letošního roku chce otevřít pobočku v Bratislavě. Bude se jednat o desátou pobočku Seznamu.

Lukačovičova firma má aktuálně pobočky v Praze, Brně, v Ostravě, Olomouci, Zlíně, Plzni, Českých Budějovicích, Liberci a Hradci Králové. Provozuje vlastní datové centrum Kokura v pražských Horních Počernicích a nové s názvem Nagoja staví v Benátkách nad Jizerou.

Ve slovenské pobočce budou pracovat primárně zaměstnanci, kteří nastoupí na otevřené vývojové a programátorské pracovní pozice. "Pro naše služby neustále hledáme odborníky napříč všemi obory. Zejména o seniorní vývojářské pozice je na tuzemském trhu velký zájem, proto jsme se rozhodli dát příležitost i zájemcům ze Slovenska. Vzhledem k tomu, že u sousedů máme v nabídce necelé dvě desítky pozic, dává nám smysl otevřít v Bratislavě samostatnou pobočku, aby se lidé nemuseli za prací stěhovat," uvedl Igor Kalaš, business development director Seznam.cz.

Možnost pracovat pro Seznam.cz budou mít na Slovensku i zájemci z jiných měst. "Například v Žilině plánujeme v případě potřeby pronajmutí co-workingových pracovních míst. Stejnou cestou se můžeme vydat v podstatě v jakémkoli slovenském městě, pokud to bude s ohledem na poptávku dávat smysl." V Seznamu pracuje okolo 1500 zaměstnanců.