reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

E-shop s očními čočkami a brýlemi Lentiamo navýšil obrat na více než 800 milionů

11:11, 11. 3. 2022

E-commerce společnost Lentiamo, která provozuje e-shop s očními čočkami a dioptrickými a slunečními brýlemi na 17 evropských trzích (například na Slovensku VašeŠošovky.sk, v Německu 321Linsen.de), v loňském roce zvedla obrat o 7 procent.

Letiamo tak v roce 2021 podle vlastních údajů narostla na 845 milionů korun, počet objednávek překročil půl milionu. Do sortimentu přibylo 30 značek brýlí (mezi nimi Balenciaga, Victoria Beckham, Bogner atd.), nová sekce brýlí na čtení a v Česku se společnost stala výhradním dodavatelem brýlí pro barvoslepé EnChroma. Pražská optika, která je otevřená v létě 2019, obsloužila již 10 tisíc zákazníků a loni v květnu přibyla brněnská pobočka.

"Navzdory turbulentní době se nám už několik let za sebou daří držet stabilní tempo růstu, a to je pro nás zásadní," uvedl Jiří Urban (foto), CEO Lentiamo. Letos firma plánuje překročit 10ti procentní tempo růstu. Kromě toho pokračuje v rebrandingu na Slovensku, chystá uvedení privátní značky brýlí, nebo otevírání dalších optik. Za Lentiamo stojí novobystřický podnikatel Martin Bláha.