reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

T-Mobile a Vodafone mají deal, společně rozšíří síť optických přípojek k internetu

19:31, 17. 3. 2022

Dva mobilní operátoři z velké trojky, T-Mobile a Vodafone, uzavřeli dohodu o spolupráci na masivní výstavbě nových optických přípojek k internetu.

Síť pro připojení k pevnému internetu by měla být podle plánu obou firem díky společné výstavbě a vzájemnému zpřístupnění infrastruktury dostupná pro další téměř milion českých domácností i firem. Vzájemné zpřístupnění části už vybudovaných přípojek se týká i Prahy a Brna.

"Už dnes Vodafone nabízí připojení k internetu rychlostí 1 Gb/s pro 1,6 milionu domácností a firem. Po dokončení projektu bude Vodafone nabízet multi-gigabitové připojení více než polovině českých domácností," uvedl Petr Dvořák, ředitel českého Vodafone. "Už v loňském roce se nám podařilo přivést k optice 284 tisíc domácností v 75 městech a dohoda o spolupráci nám umožní postup výstavby klíčových infrastruktur výrazně zrychlit. Do projektu vnášíme své know-how v budování optické infrastruktury a nejmodernější technologie v oblasti fiber to the home," doplnil José Perdomo Lorenzo, ředitel T-Mobile Czech Republic.