reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize natočila další seriál se slovenskou TV Joj, výsledek nasadí v dubnu

17:46, 22. 3. 2022
Televize Aleš Borovan

Veřejnoprávní Česká televize pošle na obrazovku další nový seriál Ultimátum (foto). Jedná se o koprodukční seriál se slovenskou stanicí TV Joj. Je to druhá seriálová spolupráce obou stanic (první Svět pod hlavou).

Ultimátum startuje 3. dubna v prime time na ČT1. "Česko-slovenské vztahy jsou jedním z námětů seriálu, především z hlediska historických vazeb. V seriálu vystupují český premiér, kterého hraje Miroslav Etzler, a slovenský premiér, ztvárněný Peterem Kočišem. Oslovil jsem také zástupce české ambasády v Bratislavě, kteří nám poskytli velice zajímavé informace," uvedl režisér a producent Michal Kollár.

Osmidílná minisérie sleduje dění okolo únosu slovenského ministra vnitra během zasedání zemí Visegrádské čtyřky. Příběh se odehrává v Bratislavě a filmaři jej natáčeli během dvou vln pandemie. "V nemocnici, která byla pro natáčení postavena, jsme strávili celý jeden natáčecí blok, tedy několik týdnů. Vracíte se stále do toho stejného stísněného prostředí, kde je navíc strašné teplo, stejný zápach dekorace, propocený kostým, který jsem si nedal schválně vyprat, každý den se potkáváte s těmi samými herci, ponorka, stísněnost prostorová, ale i emoční,“ komentoval natáčení herec Ján Koleník.

Dále hrají Ester Geislerová, Alena Mihulová, Milan Bahul, Sväťo Malachovský, Dušan Cinkota, Marko Igonda, Zuzana Konečná, Edita Koprivčević Borsová atd. Výkonným producentem ČT je Karel Komárek, kreativní producentkou ČT Jiřina Budíková.