reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Praze vzniká nový původní muzikál Doktor Faust

11:00, 5. 4. 2022
Muzikály/divadlo Aleš Borovan

Na pražský muzikálový trh by měl za několik měsíců vstoupit nový titul, původní český kus Doktor Faust. Stojí za ním produkce KVArt Production a Divadlo Na Maninách. Premiéra nového muzikálu by se měla uskutečnit 16. září 2022 v Divadle Na Maninách v Praze.

Připravovaný muzikál Doktor Faust je výsledkem dlouhodobé spolupráce hudebního skladatele Vojtěcha Adamčíka (na fotce druhý zleva) a textaře a scénáristy Jana Batysty (první zleva). "Muzikály jsme začali psát ještě při studiích na gymnáziu a po těch osmi letech, co spolu píšeme, je Doktor Faust naším třetím dokončeným dílem," uvedl Adamčík.

"Základy faustovského muzikálu jsme položili již v roce 2014, kdy vznikly první dvě písně. Ty jsme pak nějakou dobu nechali ležet, abychom se k nim v roce 2020 vrátili a pokračovali v práci tam, kde jsme skončili. Až dosud jsme všechny muzikály uváděli v našich rodných Českých Budějovicích a inscenace Doktora Fausta pro nás tedy je pražským debutem"

V hlavní roli Doktora Fausta alternují Jiří Březík, Zbyněk Fric, Tomáš Trapl, v postavě Mefistofela se budou střídat Viktor Aaron, Radim Schwab a Vojtěch Wosák. V jedné alternaci Markétky se objeví i Natálie Grossová, dcera někdejší českého premiéra. Režisérem a dramaturgem je David Cody (druhý zprava), vedoucí produkce Tereza Zifčáková.