reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do projektu připravované ústecké televize vstupuje investiční skupina IPC

17:03, 14. 4. 2022

Regionální televize Ústecká TV na Ústecku, kterou připravuje mediální skupina Euronova Group (psali jsme již dříve), má nového investora. Do licenční společnosti Ústecká média (ÚM) vstupuje investiční společnost Invest & Property Consulting (IPC).

Ústecká TV by měla začít vysílat v Ústeckém kraji od 1. června. Smlouvu o příchodu nového partnera do ÚM v pondělí 11. dubna uzavřeli majitel mediální skupiny Euronova Group Radek Novák (na fotce vpravo), Jan Sklenář a Karel Šimek z Metropol Group, která patří do stáje Invest & Property Consulting. Doposud ÚM vlastnili Novák se Sklenářem napůl.

"Příchod investiční společnosti IPC vnímám jako značné posílení projektu a garanci toho, že to se zpravodajstvím v Ústeckém kraji myslíme vážně. V tuto chvíli finalizujeme přípravy tak, abychom 1. června zahájili vysílání. Našim cílem je poskytovat divákům na severu Čech nezávislé regionální zpravodajství," uvedl Novák. Kanál bude možné naladit zdarma v rámci terestrického vysílání. Provoz stanice bude mít na starosti Jiří Morštadt z Metropol Group.

Obsahem vysílání bude zpravodajství a publicistika, týkající se ústeckého regionu. Ústeckou TV by měl v terestrice distribuovat MUX 24 společnosti Digital Broadcasting. MUX 24 na Ústecku vysílá z nové lokality Děčín Sokolí vrch. Nová televize bude přístupná i v nabídce řady IPTV operátorů.

Ústecká TV bude v mediální skupině Radka Nováka třetí televizní stanicí. Euronova Group/Novák drží majoritu v Zak TV (rovněž MUX 24), která vysílá zpravodajství z Plzeňského a Karlovarského kraje. Dále má většinový podíl v Plzeň TV, která vysílá na Plzeňsku. Invest & Property Consulting spravuje investiční portfolio od roku 2008, které se k dnešnímu dni rozrostlo na desítky firem a miliardovou hodnotu. Hlavními obory investic jsou energetika, development, těžba a zpracování přírodních zdrojů a medicína včetně péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou. Nově také potravinářský průmysl a média.