reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržby e-commerce skupiny Rohlik Group se zvedly na 12 miliard

09:51, 30. 4. 2022

E-commerce skupina Rohlik Group, která působí v Česku, v Maďarsku, Rakousku a v Německu, udržuje dvouciferné růstové tempo.

Za poslední fiskální rok (do dubna 2022) Rohlik Group podle vlastních údajů utržila 490 milionů eur (v přepočtu 12 miliard korun). V meziročním srovnání to je nárůst o 53 procent. Celkem měla skupina ve všech zemích na konci období přes milion aktivních zákazníků, za uplynulý rok registrovala 10 milionů objednávek.

"Náš růst tržeb byl dán skutečností, že Rohlík Group překonala hranici jednoho milionu zákazníků. Jsme rádi, že po pandemii nedochází ke zmírnění nebo zpomalení růstu. A nejenže je náš klíčový český trh od roku 2018 ziskový, ale všechny čtyři naše stávající trhy jsou na cestě k tomu, aby byly v nadcházejícím fiskálním roce v plusu," uvedl ředitel a hlavní majitel Tomáš Čupr.

V letošním roce skupina plánuje rozšíření na německém trhu do Hamburku a a vstup do Itálie (Milán), Rumunska (Bukurešť) a do Španělska pod názvem Sezamo. Itálie by měla být po Německu druhým největším zahraničním trhem Rohlik Group.