reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Křetínský, Tkáč a spol. posílají do logistického operátora DoDo téměř 1,5 miliardy

13:10, 3. 5. 2022

Logistická DoDo Group, která se zaměřuje na B2B logistiku poslední míle, získává v rámci investičního kola Series B dosud největší investici. Výměnou za navýšení podílu investuje do DoDo skupina investorů v čele s miliardáři Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem.

Investoři v následujících dvou letech v DoDo proinvestují 60 milionů eur (téměř 1,5 miliardy korun), přičemž svůj minoritní podíl v DoDo navyšují prostřednictvím SPV MFresh Holding, jejíž součástí je rovněž investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta. Majorita zůstává skupině V-Sharp Michala Menšíka (foto), který zastává pozici CEO DoDo Group.

Získané peníze budou využity pro posílení zahraniční expanze. Firma chce s nabytými prostředky výrazně posílit prezenci v klíčovém regionu DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko) a expandovat do jižní Evropy. Prostředky pomohou také dalšímu rozvoji data-driven logistické platformy DoDo.

"Investice do DoDo je pro nás atraktivní ve více ohledech, přičemž tím hlavním je fakt, že firma zajímavým a inovativním způsobem propojuje last-mile logistiku s retailem, což jsou oblasti, do kterých v rámci širší skupiny EP Corporate Group významně investujeme. Díky know-how týmu DoDo a šíři našeho portfolia věřím, že se nám do budoucna podaří spolupracovat na dalších zajímavých společných projektech," uvedl Branislav Miškovič z EC Investments (Křetínský).

DoDo Group se dle vlastních slov loni přiblížila miliardovým tržbám. Vozí kupříkladu pro Košík.cz, Tesco nebo Penny. Firma, pro kterou pracuje přes 2 tisíce kurýrů, v sedmi evropských zemích rozvezla na 4 miliony zásilek. To je stále zlomek v porovnání s konkurenčním logistickým operátorem Zásilkovna/Packeta. Cílem DoDo pro letošní rok je navýšit roční obrat na 2 miliardy korun.