reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér a producent Chlupáček startuje natáčení nového filmu Úsvit

09:23, 7. 5. 2022
Film Aleš Borovan

Tým producenta a režiséra Matěje Chlupáčka a producentky Majy Hamplové (oba společnost Barletta) začal v dobových kulisách vily v Lysé nad Labem točit nový film Úsvit (foto). Premiéra je naplánovaná na podzim 2023.

Úsvit je druhým celovečerním filmem mladého filmaře Chlupáčka, který v roce 2013 debutoval snímkem Bez doteku. Autorem scénáře je Miro Šifra (Rudý kapitán, Zrádci, Rédl). V dramatickém příběhu z roku 1937 s kriminální zápletkou hrají Eliška Křenková, Miloslav König, Milan Ondrík, Marián Mitaš, Luboš Veselý, Martha Issová nebo Ladislav Hampl.

Za slovenskou produkcí stojí Rasťo Šesták/D.N.A. Production. Film byl podpořen Státním fondem kinematografie, Českou televizí, Audiovizuálným fondem, RTVS a evropským programem Kreativní Evropa. Kameramanem je Martin Douba, zvuk má na starosti Pavel Rejholec, střih Pavel Hrdlička.

"Myslím, že Úsvit by diváky mohl zaujmout tím, že jde o moderní dobovku. Mám pocit, že ve světě je tento trend už docela patrný, na historické události se filmaři dívají současným pohledem. To znamená, že příběh se klidně může odehrávat dnes, ale zasazení do historických kontur mu dává hloubku a kontext," uvedl Chlupáček.

Chlupáčkova Barletta v minulosti produkovala seriály Iveta, Zrádci, Profesor T., rovněž celovečerní filmy Polednice, Stínohra a Hany.