reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herní obchod Xzone zvedl obrat na 147 milionů

11:27, 10. 5. 2022

Velká herní a distribuční firma Xzone, sídlící v Lounech a pod kterou spadají online obchody Xzone.cz a slovenský Gameexpres.sk (nyní Xzone.sk) plus pět kamenných prodejen ve větších městech v Česku, pokračuje v růstovém režimu. Za uplynulý fiskální rok, který skončil v březnu 2022, společnost zvedla obrat o více než 30 procent.

Celkem Xzone v daném období utržila 147 milionů korun bez DPH. V meziročním srovnání to je o 35 milionů více. V objednávkách rostl Xzone meziročně o 23 procent. "V růstu nám pomáhal neutuchající zájem o nové konzole v čele s PlayStation 5, výrazné zaměření na herní a filmové dárkové předměty a také velmi silný poslední kvartál. Q1 2022 byl našlapaný herními blockbustery jako Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Elden Ring a další," uvedl zakladatel a spolumajitel Xzone Martin Schovanec.

K nejprodávanějším herním titulům v uvedeném období patřily Farming Simulator 22 (screen), FIFA 22, Mafia Trilogy, CyberPunk, God of War nebo Battlefield 2042. Za uplynulý fiskální rok Xzone vstoupil plnou silou na Slovensko, kde spustil slovenskou verzi Xzone.sk, na konci léta 2021 pak koupil specialistu na herní i filmové oblečení Gamlery. Se začátkem roku 2022 si pořídil nový sklad, který se v současné době připravuje ke stěhování, aby byl připraven na vánoční sezónu.

"Na začátku léta firmu čeká velké stěhování do nového skladu, což nám nejen zmnohonásobí skladové kapacity, ale také zřetelně urychlí a usnadní vyřizování objednávek. Koncem léta vyjde The Art of Mafia Trilogy, velká obrazová kniha o slavné české herní sérii, kterou sami produkujeme pro americkou společnost 2K Games. Také plánujeme vydat rekordní počet našich Xzone Edic a výrazně rozšířit řadu produktů Xzone Originals. A v neposlední řadě bychom rádi stihli vstup do další země," přibližuje plány Schovanec.