reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rockaway Capital vstupuje do e-shopu Alkohol.cz s prémiovým alkoholem

Investiční skupina Rockaway Capital, ve které je největším podílníkem Jakub Havrlant (foto), rozšiřuje portfolio e-commerce aktiv. Nově získává podíl v internetovém obchodu Alkohol.cz, který se zaměřuje na prodej a dodávku vybraného sortimentu prémiového alkoholu v České republice.

Rockaway v provozní firmě alkohol získává 20 procent, majoritu 51 procent stále drží zakladatel Dominik Berdych. Cílem investiční skupiny je "posílit pozici Alkohol.cz na tuzemském trhu a expandovat do Evropy." V nejbližší době především do Německa, kde má Rockaway zastoupení ve značkách Ab in den Urlaub a Fluege.de, které spadají pod Invia Group a od loňského roku také v podobě online supermarketu Bringmeister. Ten pod vedením Rockaway stihl rozšířit své služby do Augsburgu.

Alkohol.cz za rok 2021 uvádí tržby na úrovni téměř 200 milionů korun.  Mezi služby, které internetový prodejce nabízí, patří například online aukce prémiového a investičního alkoholu, které v loňském roce zprostředkovaly prodeje o objemu 17 milionů, nebo expresní doručení objednávky po Praze do 90 minut. Alkohol.cz navíc v roce 2021 otevřel nový sklad v Satalicích, který společně s tím stávajícím na Žižkově nabízí skladovou plochu o velikosti 1050m².

"Jedno z hlavních východisek naší strategie silného růstu, kterou jsme do Bringmeisteru přinesli, spočívalo ve zrychlení doručení nákupů k našim zákazníkům. To je něco, co se v Alkohol.cz již podařilo implementovat před naším vstupem. Naším cílem je s takovou službou pracovat dál i v rámci expanze na evropský trh, kde vidíme synergii právě s Bringmeisterem," uvedl investiční partner Rockaway Capital Dušan Zábrodský.