reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Počet uživatelů T-Mobile TV se v prvním kvartálu zvedl na 219 tisíc

17:01, 13. 5. 2022

Mobilní operátor T-Mobile Czech Republic (majitel Deutsche Telekom) za první kvartál 2022 navýšil důležité ukazatele: tržby, EBITDA, objem dat, počet mobilních zákazníků a uživatelů TV služeb.

Firma od ledna do března letošního roku utržila 7,274 miliardy korun. V meziročním srovnání to je o 266 milionů více. EBITDA se meziročně navýšil z 2,899 miliardy na 3,078 miliardy korun (v procentech plus 6,2 procenta). Spotřeba dat přenesených v mobilní síti v prvním čtvrtletí meziročně výrazně vzrostla, a to o 57,2 procenta ve srovnání s pandemickým obdobím loňského roku. "Potvrzuje se tak dlouhodobý trend rostoucího využívání mobilního datového připojení, kterému T-Mobile přizpůsobil i zákaznické tarify."

Mobilní služby společnosti T-Mobile využívalo v prvním čtvrtletí 6,338 milionu zákazníků s meziročním růstem 2,5 procenta. Vzrostl především podíl tarifních zákazníků, kterých na konci sledovaného období bylo 3,763 milionu (plus 3,7 procenta), oproti mírnému poklesu počtu zákazníků využívajících předplacené karty. Počet zákazníků T-Mobile TV meziročně vzrostl téměř o 10 procent na 219 tisíc. Vysokorychlostní pevné připojení využívá již 401 tisíc zákazníků.

"Naším dlouhodobým cílem je pokrytí celého Česka vysokorychlostním internetem. Stabilní a dostupné připojení zvládající velký objem přenášených dat je pro konkurenceschopnost lokálních firem, ale vůbec celé země naprosto klíčové. Už v loňském roce se nám podařilo přivést k optice 284 tisíc domácností v 75 městech a dohoda o spolupráci nám umožní postup výstavby klíčových infrastruktur výrazně zrychlit. Do projektu vnášíme své know-how v budování optické infrastruktury a nejmodernější technologie v oblasti FTTH - Fiber to The Home," uvedl José Perdomo Lorenzo, ředitel T-Mobile Czech Republic.