Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Skupina Rockaway Capital investuje do start-upu Campiri

Start-up Campiri, který digitalizuje pronájem obytných vozů a který nabízí  paletu obytných vozů a karavanů z půjčoven i od soukromých majitelů, získal nové silné investory. Ti do platformy nalili desítky milionů korun.

Novým spolumajitelem Campiri se stala investiční skupina Rockaway Capital, ve které největší podíl drží Jakub Havrlant. Rockaway má ve start-upu nyní 10,6 procenta. Dalšími investory se staly Purple Holding (5,4 procenta) a multimilionář Oldřich Bajer (2,1 procenta; ex-Zoot, ex-Centrum Holdings). Dohromady měli všichni investoři poslat Campiri sumu přes 100 milionů korun.

Campiri založil v létě 2020 podnikatel Michal Tyl. Projekt od něj později téhož roku odkoupil Lukáš Janoušek (TwistoGorila Mobil) společně s investorem Paulem Tesarem. Do Campiri v počátcích jeho působení investoval kromě skupiny Miton i business angel Petr Jahn. Miton nyní drží 17,4 procenta a Jahn 2,3 procenta.

Start-up Campiri působí i v dalších zemích jako Řecko nebo Polsko. Aktuálně umožňuje pronájem více než 400 vozů od přímých majitelů, ale i karavanových půjčoven.