reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Universal Music využije pro bookingový byznys sesterskou značku United Stage

13:07, 27. 5. 2022
Hudba Aleš Borovan

Největší hudební vydavatelství v Česku, Universal Music (UM), oddělí svůj vydavatelský byznys od bookingového, který poskytuje zastupovaným umělcům. Pro bookingové služby využije brand skandinávské hudební agentury United Stage, která rovněž spadá pod mateřský koncern Universal Music Group.

Dohoda o spolupráci zahrnuje booking, propagaci a segment sponsoringu. Českou United Stage bude řídit Jindřich Vladyka (dosavadní head of booking UM) a slovenskou Patricie Černochová. Zastupovat budou umělce jako Mirai (foto), Lenny, Slza, Sensey, Adam Mišík, AMK, Adam Ďurica, Peter Bič Project, Štefan Štec atd. United Stage pod vedením Vladyky a Černochové rozšíří obchodní příležitosti pro umělce v celém česko-slovenském regionu.

"Stát se součástí United Stage Group je skvělou příležitostí ke spolupráci a budování s našimi skandinávskými kolegy. Naším cílem je poskytovat integrovanou službu pro plánování a realizaci živých nabídek umělců," komentoval ředitel UM Tomáš Filip.

Skandinávská United Stage Group v současnosti zastupuje více než 300 umělců od hvězd až po začínající umělce jakými jsou například Molly Sandén, Lars Winnerbäck, Lukas Graham, Tessa, CC Cowboys nebo Marcus & Martinus. Agentura zajišťuje více než 5 tisíc akcí ročně ve Švédsku, Norsku a Dánsku.