reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televizní skupina PPF přebrala chorvatskou RTL Hrvatska a nasazuje Mainusche

12:57, 1. 6. 2022

Televizní deal, který investiční skupina PPF (majitelka Renáta Kellnerová) ohlásila letos v únoru, je ve finále. Mediální skupina CME po obdržení souhlasu chorvatských regulačních orgánů dnes 27. května uzavřela transakci, týkající se akvizice RTL Hrvatska.

Prodejcem byla RTL Group. Objem obchodu se pohybuje na úrovni 50 milionů eur. RTL Hrvatska zahrnuje  osm televizních kanálů (tři bezplatné - RTL TelevizijaRTL 2 a RTL Kockica, zbytek placených), digitální služby (PlayPlay Premium) a vlastní hudební vydavatelství RTL Music. CME nyní vlastní šest televizních společností v šesti zemích střední a východní Evropy, které zahrnují 42 kanálů a dosahují celkového počtu 49 milionů diváků.

"Jsme velmi rádi, že můžeme přivítat RTL Hrvatska v rodině CME. Posílíme tak svou přítomnost na Jadranu, což je podle nás region s výjimečným růstovým potenciálem. Diváci se mohou těšit na zvýšení produkce lokálního obsahu i zlepšení digitální nabídky," uvedl Didier Stoessel (foto), ředitel pro většinu CME.

CME nyní mění složení řídících a správních struktur RTL Hrvatska. Novým výkonným viceprezidentem pro chorvatské operace RTL Chorvatsko se stává Tonko Weissmann. Branko Čakarmiš, dosavadní ředitel slovinské Pro Plus (sesterská firma), se stane předsedou správní rady RTL Hrvatska a ředitelem pro jaderský region. Zároveň si ponechá vedení Pro Plus. Bývalý ředitel české Novy Christoph Mainusch byl jmenován předsedou dozorčí rady RTL Hrvatska.