reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nakladatelství Albatros utržilo přes 300 milionů

12:38, 23. 6. 2013
Knihy Aleš Borovan

Díky pohlcení dceřiných firem pokračovalo jedno z největších knižních nakladatelství Albatros Media (AM) v nárůstech obratu.

Celkové tržby firmy za uplynulý hospodářský rok (od 1. července 2011 do 30. června 2012) dosáhly 343 milionů korun. Za uvedené období AM vydal na 800 knižních titulů. Porovnání s předchozím obdobím je trochu zavádějící vzhledem k tomu, že Albatros Media loni pohltil dcery Computer Press a R+H. Před fúzí tržby Albatrosu dělaly cca 300 milionů korun, sledované období ovšem trvalo od 1. ledna 2010 do 30. června 2011.

Firma (na fotce současný ředitel Václav Kadlec) si udržuje stabilní úroveň zisku. Za loňský fiskální rok nakladatelství skončilo v plusu 4,2 milionu korun. Bez této částky AM měl na účtech nerozdělený zisk minulých let v celkové výši 19 milionů korun.

Bezprostředním majitelem nakladatelství je společnost Arulo Estates, ve které vlastní po 50 procentech Jaroslav Horák a Silke Horáková. Albatros Media vydává tituly pod deseti různě zaměřenými značkami: Albatros, Plus, CooBoo, Edice ČT, Motto, XYZ, Computer Press, Edika, CPress a BizBooks. Firma ovládá společnosti Nakladatelství XYZ (fúzuje v těchto dnech), eReading.cz (51 procent) a Albatros Media Slovakia. AM si v minulosti vzala rozsáhlý úvěr u LBBW Bank CZ, v polovině loňského roku zbývalo splatit skoro 113 milionů korun.