reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Spolumajitel Primy expanduje na český produkční trh

11:45, 24. 6. 2013
Televize Aleš Borovan

Tuzemský trh televizních produkcí zhoustl, švédský mediální koncern MTG (50 procent Primy) podniká druhý pokus rozšířit svůj český byznys.

V těchto týdnech v Česku vzniká produkční společnost Paprika Latino Studios (PLS), kterou ze sta procent vlastní švédský Paprika Holding AB. Samotný tým, kterému velí nevlastní dcera Radoslava Brzobohatého Rola Brzobohatá, tu již funguje déle. Nová firma má první zakázku: pro podzimní schéma Primy bude produkovat jednu nejmenovanou show.

Paprika Holding je od roku 2012 součástí produkční větve švédského koncernu MTG Studios. Švédi v Paprice drží 53 procent, minoritní podíl stále vlastní zakladatel firmy Peter Marschall (foto, je i jednatelem české PLS). Paprika Latino má pobočky v Rumunsku, Maďarsku, Srbsku, na Slovensku, Slovinsku a v Bulharsku. Paprika produkuje kupříkladu vařící show Ryby na dortu (na Primě to byly Čápi s mákem) nebo parodický pořad Mondenii.

První pokus etablovat se na českém producentském trhu MTG podnikla v roce 2006, kdy v Česku založila pobočku Strix Television. Firmu zpočátku vedl bývalý novák Jan Vávra, který na konci roku 2009 odešel a založil vlastní produkci Strike Television. Strix pro Primu dělala pořad Krimi nebo Krimi Live. Po pěti letech skončila.