reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržby aukčního portálu Aukro loni vyrostly o 40 procent, zvedl se i net profit

09:23, 30. 6. 2022

Aukční portál Aukro.cz, který spadá pod investiční skupinu Pale Fire Capital, v roce 2021 podstatně navýšil výkon. Hodnota uskutečněných transakcí v daném období dosáhla 3,3 miliardy korun, v meziročním srovnání jde o nárůst přes 30 procent.

Obrat firmy loni dosáhl 175 milionů korun, což je oproti roku 2020 nárůst téměř o 40 procent. Čistý zisk se meziročně zvedl ze 14 milionů na 35 milionů korun. Celkem bylo v roce 2021 na Aukru vystaveno téměř 32 milionů položek (na fotce svatováclavské dukáty). TOP kategorií se stalo Sběratelství s ročním obratem 1,47 miliardy korun, následuje Starožitnosti a umění s 507 miliony.

"Vloni jsme se na Aukru soustředili na novinky v oblasti bezpečnosti a zavedli jsme i řadu služeb, které zákazníkům usnadní prodej a nákup. Spustili jsme plovoucí konec aukcí, zjednodušili platby přes Aukro, spustili Aukro dopravu a výrazně jsme zrychlili web. I díky vloni zavedeným změnám nyní dosáhla návštěvnost webu přes 11 milionů při 2,5 milionů uživatelů," uvedl CEO Aukra Jan Sadílek.

Novinky pokračovaly i v letošním roce. Společnost v únoru spustila prémiovou sérii navazujících aukcí pod názvem Kolekce aukcí, v dubnu představila nový segment - Aukro Reality a oznámila spolupráci například se Zásilkovnou nebo Balíkovnou.