reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Šmejc získává většinu v online vyhledávači nábytku

Investiční skupina EMMA Capital miliardáře a rovněž CEO PPF Jiřího Šmejce (foto) vstupuje na online trh s nábytkem.

EMMA Capital získává majoritu ve webovém vyhledávači nábytku, dekorací a bytových doplňků z "ověřených obchodů a e-shopů" Favi online. Od dosavadního majoritního vlastníka Pale Fire Capital (Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý) odkoupila podíl 65 procent a polovinu 35ti procentního podílu získala rovněž od zakladatelů firmy - Jana Sellers-Zajice a Radomíra Hejla. Podíl EMMA Capital tak činí 82 procent, zbytek drží nadále oba zakladatelé.

Operativní řízení společnosti zůstane nadále v rukou zakladatelů, působnost EMMA Capital se zaměří především na rozhodnutí strategického charakteru. V pozici CEO zůstává nadále Jan-Sellers Zajic. Hejl bude pokračovat v roli technického a produktového ředitele. "Firma dobře zapadá do našeho portfolia v oblasti e-commerce a věříme, že v některých oblastech budeme schopni vytvářet zajímavé synergie," uvedl partner EMMA Capital Michal Houšť.

Favi online působí na trhu od roku 2016. Dnes nabízí své služby na devíti evropských trzích, mimo jiné v Rumunsku, Maďarsku, Polsku, Itálii, Velké Británii a Švédsku. Tržby firmy v roce 2020 dosáhly 656 milionů korun, čistý zisk překročil 73 milionů.