reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ČT na podzim nasadí nové Případy 1. oddělení, minisérii Pozadí událostí nebo TV komedie Jiřího Vejdělka

aktualizováno
11:26, 21. 7. 2022

Jak jsme informovali již dříve, jedním z hlavních pilířů programu České televize se na podzim stane třetí, a dle všeho poslední řada úspěšného krimi seriálu Případy 1. oddělení (foto), která nabídne 13 premiérových dílů.

Dalšími taháky Kavčích hor pro podzimní schéma by se měla stát nová minisérie režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského Pozadí událostí, soubor čtyř televizních komedií Jiřího Vejdělka nebo originální internetový seriál režiséra Damiána Vondráška Pět let, určený pro iVysílání.

Případy 1. oddělení se na ČT vrací po šesti letech. Vedle známé sestavy vyšetřovatelů v čele s Ondřejem Vetchým se v ní objeví i nové postavy, nové vyšetřovací postupy a nové formy kriminality, které s sebou přináší technologický rozvoj. Seriál natočili podle scénáře Jana Malindy a bývalého vyšetřovatele Josefa Mareše režiséři Peter Bebjak a Michal Blaško. Stejný autorský tým stál i za předešlými řadami.

ČT na podzim nabídne také snímek Zločin na hranicích, který vznikl ve spolupráci s rakouskou televizí ORF. Česko-rakouský je jeho příběh, lokace i obsazení. Vedle známých rakouských herců si ve filmu zahrál Martin Pechlát, Denis Šafařík či Robert Mikluš. Kromě toho do kinodistribuce zamíří řada filmů, na jejichž výrobě se ČT podílela - Il Boemo Petra Václava, Buko Alice Nellis, Velká premiéra, Banger, dokumenty PSH Nekonečný příběh, Zkouška umění, Běžná selhání atd.

"Většina premiér, které uvidí diváci na podzim, vznikala za nestandardních podmínek a omezení daných koronavirem. Navzdory tomu nabídneme silný a žánrově pestrý program, který ukazuje, že i přes současnou složitou finanční situaci je naším hlavním kritériem kvalita," uvedl ředitel ČT Petr Dvořák.