reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Strategickým partnerem Wronkovy online televize pro děti se stal Universal Music

18:30, 24. 7. 2022

Projekt internetové televize pro děti TV pro děti, za kterým již téměř dva roky stojí producent Lešek Wronka (na fotce třetí zprava) společně se svým synem Michalem Wronkou, získal nového strategického partnera.

Partnerství s TV pro děti uzavřela největší gramofirma v Česku Universal Music (zleva CEO Tomáš Filip). Ta se se bude věnovat především rozvoji projektu, jeho zviditelnění, propagaci a bookingové aktivitě, kterou doplní o obvyklou  vydavatelskou a distribuční část včetně nedílného merchandisingu. TV pro děti tak bude nadále budována jako společný start-up/joint venture obou stran.

TV pro děti nabízí řadu internetových pořadů, například Dobrodružství Fidlíka a Violenky, Pohádky tety Květy, Mužíček nebo Rozcvičky opičky Cvičky. Pořady jsou k přehrání na YouTube. Jeden z dílčích projektů, muzikál pro děti Fidlík a Violenka - Mužíček zamířil na pódia, na turné po České republice. Obchodní model je doplněn prodejem CD a merchandisingu. Za TV pro děti stojí stejnojmenná společnost, do které by v budoucnu měl Universal Music vstoupit jako spolumajitel.

Wronka složil řadu písní Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou nebo Ewu Farnou. Několik let produkoval domácí hudební Ceny Anděl, vlastnil síť prodejen s CD a DVD Bontonland. Pomohl vybudovat kariéru jedné z nejúspěšnějších současných zpěvaček Ewy Farné, a to i směrem do Polska.