reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Voyo na podzim uvede Gumy, Krále Šumavy, Po čem muži touží 2 a filmového Laviho

17:58, 16. 8. 2022

Novácká streamovací platforma Voyo, do které TV Nova/CME (majitel PPF) investuje stovky milionů korun, bude na podzim lákat diváky na nabídku nových originálních seriálů plus několika filmových hitů, na které diváci do kin chodili ve velkém v uplynulých měsících.

Hlavními lákadly Voya se mají stát dvě série z investičního programu Voyo Original - minisérie Král Šumavy, kterou pro platformu natočil renomovaný režisér a producent David Ondříček, a komediální desetidílný seriál Gumy, ve kterém se pod režijní taktovkou Karin Krajčo Babinské poprvé před kamerou potkali Richard Krajčo a David Švehlík. V pozici kreativního producenta stojí za Králem Šumavy ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler, který s  Ondříčkem spolupracoval už na Českým lvem oceněném dvoudílném filmu Dukla 61.

Voyo  bude sázet i na úspěšné české filmy: uvede komedii Vyšehrad: Fylm s Jakubem Štáfkem v roli bouřliváckého fotbalisty Laviho, která se podle všeho stane nejnavštěvovanějším domácím snímkem roku 2022 plus komedii Po čem muži touží 2 (foto) režiséra Rudolfa Havlíka s Jiřím Langmajerem a Annou Polívkovou v hlavních rolích. Platforma rovněž nabídne novou řadu romantické reality show Love Island a nováckou stálici Ordinace v růžové zahradě 2, jejíž nová sezona odstartovala 4. srpna.

Nova bude v programových investicích do Voyo pokračovat i v následujících letech. V současné době je v různých fázích příprav natáčení přibližně 35 formátů určených pro Voyo, které budou mít dohromady na 80 nových epizod.